28 2 / 2014

Wil je graag Gent op een unieke manier leren kennen? Kom dan van 29 januari tot 1 februari 2015 naar Gent en sta versteld. Het driejaarlijkse Lichtfestival trakteert je op een onvergetelijke belevenis. De historische binnenstad wordt het decor van tientallen kunstenaars die aan de slag gaan met licht, geluid en video.  

Laat je verrassen door de guerrilla-lighting-interventies van Light Collective! Op een onverwacht moment en een onbekende plaats werd je overdonderd door een adembenemend lichtspektakel.

Maar ook Sautai en Bart konden er wat van! Met hun werk, Les Incongruités, speelden de twee met behulp van een video-installatie met de openingen van de gevel. Ramen, acrobaten, dieren, trappen,… iedereen kwam aan bod!

Of wat dacht je van deze interactieve voorstelling op de gevel van het Bisschopshuis? Je kon zelf het gebouw tot leven wekken door het te laten dansen op het ritme van je stem.

Wie de kleuter vorig jaar tijdens “On dirait que…” van Spectaculaires leerde kennen, kon dit jaar opnieuw verder reizen in zijn droomwereld. Ramen en deuren veranderden in speelgoedfiguren en het volledig gebouw werd een feeëriek schouwspel.

De mobiele telefoon is alom aanwezig en dat is ook Bufalino en Deseille niet ontgaan. Zij toverden daarom voor de gelegenheid deze eenzame telefooncabine om naar een groot aquarium met azuurblauw water: la cabine téléphonique aquarium was geboren!

Het misschien wel meest indrukwekkende onderdeel van het lichtfestival was waarschijnlijk de imposante entreepartij van Luminarie De Cagna. Een dertig meter lange sprookjesachtige galerij opgebouwd uit 55 000 LED lichtjes.

Overtuigd?

Wij in ieder geval wel! Laat deze kans niet liggen en maak van de gelegenheid gebruik om deze Belgische stad te ontdekken. En weet dat je altijd in Astoria Hotel Gent terecht kan voor een heerlijke nachtrust…

Bronnen: www.facebook.com/LichtfestivalGent , Caty Hespel, Danny Matthys, Dries De Block en Emrah Arslan