01 4 / 2014

Belgische chocolade… sommige Japanners zouden er uren voor reizen! Maar wist je dat Gent bekend staat voor de meest uitmuntende pralines? Traditioneel of experimenteel, fondant of mosterd, Gandaham of aardbei, het is er allemaal. Je kan er zelfs krijgen met het typische, Gentse vlierbloesem drankje, RoomeR, binnenin! Koop ze in de eigenwijze Yuzu in de Walpoortstraat 11A, bij de getalenteerde Joost Arijs in de Vlaanderenstraat 24, bij de wijdverspreide Daskalidès in de Henegouwenstraat 11, bij Hilde Devolder in de Burgstraat 43, bij de familie Van Hoorebeke op het Sint-Baafsplein, bij de chocolaterie Van Hecke of bij iedereen ééntje! Kortom aan chocolade geen gebrek.

En net als je dacht dat je wel al genoeg suiker binnenkreeg, moet je beslist eens stoppen op de Groentenmarkt. Twee kraampjes proberen er in een stilzwijgende oorlog zoveel mogelijk ‘Neuzekes’ te verkopen aan de toevallige passant of de verslaafde liefhebber. Confisserie Geldhof is de grootste leverancier van dit snoepje, ook wel cuberdon genaamd, en sinds enkele jaren maakt men verschillende gerechten met deze populaire heerlijkheid.

Wie meer fan is van hartige lekkernijen, is ook in Gent op de juiste plaats. Het groot Vleeshuis op de Groentenmarkt is niet enkel archeologisch  van groot belang, maar ook historisch! Het herbergt namelijk alle streekproducten van Gent in één grote hal. Proef er van de fijne vleeswaren of de verschillende kazen, in combinatie met de artisanale Tierenteyn mosterd en ga naar huis met een groot geschenkpakket.

Dat je van al dat babbelen en proeven, dorst krijgt, is ook de Gentenaar niet ontgaan! De verschillende soorten jenever en de plaatselijk gebrouwen Gruut, bekoren dan ook zowel de fervente bierdrinker als de onbeminde toerist. Een paar van deze drankjes en Gent gaat er plots nog zoveel mooier uitzien! Maar zie wel dat je jouw weg nog terug vindt naar Hotel Astoria